Yoga Nidra Nedir?

Yoga kelimesi, öz ile bilinçli bağlantı anlamına gelir. Nidra uyku demektir. Bu nedenle Yoga Nidra, daha fazla bilinci rahatlamanıza, şarj etmenize, gençleşmenize ve uyanmanıza izin veren bir yoga meditasyon tekniğidir. Yoga Nidra, insanların rahatlamasına, stresten kurtulmasına ve hastalıklardan iyileşmesine yardımcı olmak için sıklıkla kullanılır. Yoga Nidra, derin uyku ile ilişkilendirilen “bilinçdışı” durum sırasında zihnin bilinçli kaldığı güçlü bir meditasyon tekniğidir. Zahmetsiz, eğlenceli, rahatlatıcı ve iyileştirici. Yoga Nidra, farkındalığı derine, katman katman taşıyan bir tekniktir. Bu sürece Sanskritçe’ye içe dönüklük veya pratyahara denir. Yoga Nidra’nın pratyaharası derin bir rahatlama sağlar. Yoga Nidra, farkındalığınızı derinlemesine derhal ele alır.Fiziksel bedeninizin her bir parçasını sistematik olarak gevşettiğinizde ve farkındalığınızı ince katmanlarınıza, duygularınıza ve daha derin zihninize taşıdıkça, tamamen gevşeyeceksiniz. Derinlikli bölümünüz olan bilinçaltınıza girerek, yaşamınızı pozitif olarak değiştirebilecek doğuştan gelen bilgiye ve bilgeliğe erişirsiniz. İçinizde, yaşamınızı iyileştirmek ve iyileştirmek için kullanabileceğiniz birçok yönden güçlü yönler, yetenekler ve enerjiler vardır.

Yoga Nidra, bilinçli farkındalıkla bilinçaltı zihniniz arasında bir köprü oluşturmanın en kolay ve en etkili yoludur. Eski kalıpların altına gömülen, genellikle içinizde gizli kalan güçleri ve yetenekleri geliştirmeye yarayan bir araçtır.

Yoga Nidra’nın üç aşaması:

Tam Yoga Nidra deneyimi sıralı aşamalarda gerçekleşir:

Aşama 1. Dinlen, toparlan ve gençleş .

Aşama 2. Eski kalıpları, sindirilmemiş olumsuz anıları, duyguları ve arzuları yönet.

Aşama 3. Daha derin benliğinizi farkedin ve yaşam amacınıza yaklaşın.

Yoga Nidra’nın birinci ve ikinci aşamalarında gevşeme, restore edilmiş canlılık ve psiko-duygusal arınma yaşarsınız. Eski duygu ve düşünce kalıpları, beden rahatlama ve içsel kontrol hissi geliştirme süreci yoluyla beden-zihinden serbest bırakılır. Olumsuz duygular ve eski şartlanmalar bırakıldıktan sonra, sezgisel ve yaratıcı yetenekleriniz, kolay ve eğlenceli bir kişisel gelişim yoluyla aşamalı olarak ortaya çıkar. Kim olduğunuzu hissetmeye ve sezdirmeye ve daha derin olan kendinizin gerçekte ne istediğini anlamaya başlarsınız.

Derin dinlenme ve rahatlama ihtiyacı

Bugünün çılgınca, ileri teknoloji dünyasında, birçok insan uykusunun tamamen huzurlu olmadığını görüyor. Zaman geçtikçe, stres ve gerginlik beden-zihnine derinlemesine yerleşir , fiziksel ve psikolojik hastalık tohumlarını eker.

Rahatsız uyku, uyku yoksunluğu ve uykusuzluk gibi uyku bozuklukları son yıllarda salgın boyutlarına ulaşmıştır. Kronik uyku yoksunluğunun, erken ölüm riskini arttırırken, kalp hastalığı, diyabet, depresyon ve obezite gibi kronik dejeneratif hastalık riskini büyük ölçüde arttırdığı gözlemlenmişti.

Birçok insan zihin hala aktifken uyumaya çalışıyor. Aşırı düşünme, stres ve endişe belirtisidir. Kontrolsüz, sağlığınıza ve mutluluğunuza zarar veren bilinçsiz bir alışkanlık haline gelebilir. Aşırı düşünmeyi ve endişeyi nasıl kapattığınızı öğrenmek, derin huzurlu uyku almanın anahtarıdır – ve Yoga Nidra’yı uygulamak endişelenmeyi,gerginliği gidermenin en kolay yollarından biridir.

Yoga Nidra derin bir dinlenme deneyimi yaşamanızı sağlayan bir pratiktir, böylece kendinizi şarj edip gençleşebilirsiniz. Uzun süredir devam eden gerginlikleri gidererek, derinden ve huzur içinde uyuma kapasitenizi de geliştireceksiniz. Normal uykunun yerini almasa da, 30 dakikalık Yoga Nidra bilinçsiz uykunun 3 ila 4 saatlik eşdeğeridir.

Derin yerleşik gerginlikleri gidermek

Gerilimler farkındalığı ve enerjiyi engeller. Yoga Nidra vücutta kapana kısılmış enerjiyi salıverir .Gevşeme sırasında enerjinin serbest bırakılması, bedeni ve daha derin zihni yeniden dengeleyip uyumlaştırır, iyileşmeyi ve pozitif büyümeyi teşvik eder. Gerginliklerin giderilmesi aynı zamanda farkındalığınızın bilinçdışı alanlarına girmenize izin verir. İçsel yeteneklerinize ve potansiyelinize bağlı kalarak, kendinize ait içsel duyumunuzu genişletir ve farkında olursunuz .

Meditasyonun bilimsel gerçeklerle sıralanmış faydalarını içeren bir yazıya https://yoganda.com.tr/meditasyon/meditasyonun-faydalari-12-bilimsel-gercek/ üzerinden ulaşabilirsiniz.

Sevgiler,

YogAnda.

× Nasıl Yardımcı Olabiliriz?